Opcije pristupačnosti Pristupačnost
MENU

Turistički menadžment banner

Stručni prijediplomski
studij
Redoviti/Izvanredni
180 ECTS
6 semestara

Stručni prijediplomski studij Turistički Menadžment suvremen je i dinamičan program, namijenjen za sve one koji turizam i hotelijerstvo prepoznaju kao perspektivan i konkurentan sektor hrvatskog gospodarstva.

Studij je osmišljen kako bi vas temeljito pripremio za karijeru u menadžmentu različitih poslovnih sustava. Uz teorijska znanja, program nudi praktične vještine potrebne za uspješno poslovanje u turizmu i šire. Studij obuhvaća znanja primjenjiva izvan turističkog sektora, osposobljavajući studente za učinkovito upravljanje različitim poslovnim procesima.

Poseban naglasak stavljen je na razvoj profesionalnosti, odgovornosti, fleksibilnosti i spremnosti na kontinuirano usavršavanje. Povezivanjem teorije i prakse kroz nastavu i stručnu praksu u privatnom i javnom sektoru, studenti stječu vrijedno iskustvo koje im omogućuje lakšu prilagodbu i brži profesionalni napredak po završetku studija.

 

ZAŠTO ODABRATI OVAJ STUDIJ?

  • Velika potražnja za stručnjacima u industriji
  • Širok spektar karijernih prilika u turizmu i menadžmentu
  • Razvijanje ključnih vještina za dinamično tržište rada
  • Studentska podrška i mentorstvo
  • Mogućnost nastavka studija na višim razinama
 

DODATNE PREDNOSTI STUDIJA

  • Partnerstva s industrijom i mogućnosti prakse
  • Praktična i terenska nastava
  • Gostujuća predavanja iz realnog sektora
  • Mogućnost međunarodne studentske razmjene
  • Podrška za studentske inicijative
 

 

VJEŠTINE KOJE ĆEŠ SAVLADATI ​​​​​​

  • Komunikacijske i prezentacijske vještine 
  • Analitičke i strateške vještine 
  • Menadžerske i poduzetničke vještine 
  • Suradnja i timski rad 
  • Digitalne i tehnološke vještine 

 

NEKI OD POSLOVA ZA KOJE TE PRIPREMAMO

  • Voditelj turističke agencije
  • Menadžer destinacije u turističkim zajednicama
  • ​​​​Organizator događanja i manifestacija
  • Stručnjak za digitalni marketing u turizmu
  • Savjetnik za održivi razvoj turizma
  • Koordinator hotelskih i ugostiteljskih operacija
  • Analitičar tržišta i turističkih trendova
  • Specijalist za odnose s javnošću u turističkom sektoru

 

 

 


Popis kolegija

1. semestar | 1. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
6.0
Beljo, I.
60
30A+30P
1
3.0
Slavica, D.
45
30P+15S
1
6.0
Mečev, D.
60
15A+45P
1
3.0
Crnica, G.
45
15A+30P
1
4.0
Radić Lakoš, T.
45
30P+15S
1
4.0
Slavica, D.
45
30P+15S
1
ECTS Izborni predmeti
=> Izborni kolegiji M1-1
Opterećenje Sem INFO
3.0
Crnica, G.
45
15A+30P
1
3.0
Kardum Goleš, I.
45
15A+30P
1
2. semestar | 1. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
6.0
Goleš, D.
60
45P+15S
2
6.0
Gaćina, N.
60
45P+15S
2
4.0
Klarin, Z.
45
30A+15P
2
3.0
Bratić, I.
45
15A+30P
2
6.0
Zlatović, D.
60
45P+15S
2
3.0
Slavica, D.
45
30P+15S
2
ECTS Izborni predmeti
=> Izborni kolegiji M1-2
Opterećenje Sem INFO
3.0
Crnica, G.
45
15A+30P
2
3.0
Kardum Goleš, I.
45
15A+30P
2
3. semestar | 2. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
6.0
Šišara, J.
60
45P+15S
3
6.0
Sladoljev, J.
60
30P+30S
3
6.0
Grubišić, A.
75
30A+45P
3
3.0
Bratić, I.
45
15A+30P
3
ECTS Izborni predmeti
=> Izborni kolegij M2-1
Opterećenje Sem INFO
3.0
Goleš, D.
45
15A+30P
3
3.0
Crnica, G.
45
15A+30P
3
3.0
Kardum Goleš, I.
45
15A+30P
3
3.0
Gaćina, N.
45
30P+15S
3
3.0
Slavica, D.; Vukša, A.
45
30P+15S
3
4. semestar | 2. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
6.0
Udovičić, A.
60
45P+15S
4
5.0
Žaja, J.
60
30A+30P
4
4.0
Udovičić, A.
45
30P+15S
4
6.0
Perišić, A.
60
30A+30P
4
3.0
Bratić, I.
45
15A+30P
4
ECTS Izborni predmeti
=> Izborni kolegiji M2-2
Opterećenje Sem INFO
3.0
Šišara, J.
45
30P+15S
4
3.0
Barišić Bačelić, G.
45
30P+15S
4
3.0
Gaćina, N.
45
30P+15S
4
3.0
Crnica, G.
45
15A+30P
4
3.0
Bratić, I.
45
15A+30P
4
5. semestar | 3. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
6.0
Slavica, D.
60
30P+30S
5
6.0
Sladoljev, J.
60
30A+30P
5
6.0
Sladoljev, J.
60
30P+30S
5
ECTS Izborni predmeti
=> Izborni kolegiji-M3-1
Opterećenje Sem INFO
3.0
Gaćina, N.
45
30P+15S
5
3.0
Grubišić, A.
45
30P+15S
5
3.0
Udovičić, A.
45
30P+15S
5
3.0
Goleš, D.
45
30P+15S
5
3.0
Sladoljev, J.
45
30A+15P
5
6. semestar | 3. godina
ECTS Obvezni predmeti Opterećenje Sem INFO
5.0
Sladoljev, J.
60
30P+30S
6
15.0
Sladoljev, J.
0
6
10.0
0
6

  (*)predmet se ne predaje u prikazanom semestru tekuće akademske godine
(***)predmet se predaje u prikazanoj akademskoj godini, ne i u tekućoj

Pročelnica odjela: Divna Goleš  mag.oec.,v.pred. 
Studentska referada: Mirjana Nakić dipl.oec., stručni suradnik za studentske poslove
Trajanje: 3 godine, 6 semestara
ECTS bodovi: 180
Stručni naziv koji se stječe završetkom studija: stručni prvostupnik / stručna prvostupnica ekonomije, bacc. oec. (s naznakom naziva smjer i dopunskom ispravom o studiju, u kojoj su navedeni svi kolegiji odslušani tijekom studija)

1. Primijeniti i povezati ekonomske termine u složenijoj pisanoj i usmenoj komunikaciji na hrvatskom i stranom jeziku
2. Razviti timske i interpersonalne vještine rada u timu, ovladati komunikacijskim vještinama i vještinama prezentiranja zadanih tema i zadataka 3. Samostalno i odgovorno pretraživati relevantnu literaturu za donošenje rješenja i zaključak na hrvatskom i stranom jeziku 
4. Primijeniti metode iz područja matematike, statistike i informatike u obradi i analizi podataka iz područja ekonomije 
5. Koristiti metode planiranja, organiziranja, vođenja i kontrole na primjerima iz prakse te analizirati problem i predložiti odgovarajuća rješenja problemskih situacija iz područja turizma 
6. Primijeniti temeljna pravna i ekonomska načela u organizaciji i menadžmentu 7. Interpretirati poslovne i financijske izvještaje te predložiti rješenja u cilju poboljšanja 
8. Osmisliti i ekonomski valorizirati poduzetničke ideje, događaje, projekte, proizvode i usluge u timu te isti/iste prezentirati 
9. Analizirati poslovne procese i standarde u turističkim subjektima te predložiti valorizaciju novih za razvoj istih 
10. Vrednovati uzročno-posljedične veze utjecaja procesa razvoja gospodarstva i multiplikativnog utjecaja turizma na društvene promjene i stanje okoliša te predlagati mogućnosti i strategije unapređenja i razvoja istih 
11. Predložiti i procijeniti važnost hrane i prehrane te higijenski ispravne proizvodnje i pripreme hrane u turističkoj djelatnosti 
12. Analizirati turističko okruženje te izraditi strategiju razvoja 
13. Izraditi marketinški plan turističkog poduzeća 
14. Koristiti informacijsko-komunikacijsku tehnologiju u poslovanju u turizmu

MENU